tiistai 24. marraskuuta 2015

Tale of tales


Tässä kerron vähän mielipiteitäni elokuvasta Tale of tales, sekä elokuvassa olevista tarinoista.

Elokuva kertoi grimmin saduista, jotka olivat aika raakoja. Elokuvassa oli kolme eri tarinaa, joista yksi kertoi Kuningattaresta joka ei pystynyt saamaan lapsia, kunnes salaperäinen huppupäinen mies tuli kertomaan hänelle "merihirviöstä", jonka sydämen syötyään hän saisi lapsen.


 Tarinassa neitsyen piti valmistaa sydän kuningatterelle ,ja hän myös sai lapsen, joka oli identtinen kuningattaren lapselle. Ahdistava tarina, en oikein saanut selkoa juonesta. Kuningatar tahtoi tappaa poikansa identtisen "kaksosen" ja muuttui jättimäiseksi lepakoksi. Lopuksi kuningattaren oma poika tappoi tämän. En oikein saanut selkoa, että mistä tässä koko tarinassa oli kyse. Karmivaa ja ahdistavaa.

Toinen tarina kertoi hullusta kuninkaasta joka huomasi ihmeellisen kirpun, jota alkoi ruokkia. Sen vuoksi kirppu kasvoi jättiläismäiseksi ja kuoli. Kuninkaan tytär halusi epätoivoisesti mennä naimisiin, joten kuningas päätti järjestää "turnajaiset" joissa jokaisen puolisoehdokkaan täytyi arvata mille "eläimelle" tämä kuninkaan kirpun iso nahka kuului. Kukaan ei arvannut, kunnes vuorilla asuva "jätti" ilmestyi turnajaisiin ja arvasi mille tämä nahka kuului. Kuningas antoi oman tyttärensä jätin matkaan ja lopuksi tyttö onnistui pakenemaan vuorilta ja tappoi jätin.
Todella ahdistava tarina taas jälleen, mutta ainoa tarina elokuvassa joka loppui onnellisesti, kun prinsessa sai tapettua jätin. Silti ihan kauhea tarina, hyi.

Kolmas tarina kertoi kahdesta vanhuksesta. Heillä oli kaunis nuori ääni molemmilla, jonka kuningas kuuli sattumalta. Toinen vanhuksista joutui kuninkaan ikkunasta heitetyksi metsään ja jokin "metsänmuori" taikoi hänet nuoreksi. Kuningas löysi tämän metsästä ja meni "nuoren naisen" kanssa naimisiin. Toinen vanhuksista lahjoi jonkun miehen nylkemään itsensä siinä toivossa että tulisi itsekkin nuoreksi. Mun mielestä tarina oli sinänsä mielenkiintoinen, mutta aika raaka, eikä tässä tarinassa ollut minkäänlaista päätöstä. Se vain loppui niinkuin tyhjään. Nuoreksi muutettu vanhus huomasi muuttuvansa taas vanhaksi ja lähti juhlista, ööh, sitten koko elokuva loppui.

Ehkä liian pitkät kertaukset tarinasta, kun piti kertoa vaan mielipide. Tiivistettynä mielipide on se, että en pitänyt elokuvasta, se oli liian sekava ja ahdistava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti