torstai 28. tammikuuta 2016

Ikärajat





Miksi elokuvilla tai tv-ohjelmilla on ikärajoja?
- Elokuvien ja televisio-ohjelmien ikärajat varoittavat lapsen kehitykselle haitallisista sisällöistä. Ne eivät ole suosituksia, eivätkä kerro mille ikäryhmälle ohjelma on suunnattu. Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin, jonka tarkoitus on suojella lapsia.

Kuinka ikärajat annetaan?
-  Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on kouluttanut lukuisia kuvaohjelmaluokittelijoita arvioimaan elokuvien ja televisio-ohjelmien sisältöjä. 
päihteet
 Kuvaohjelma saa ikärajan voimakkaimmin haitalliseksi arvioidun sisällön mukaan. 

Ahdistus
väkivalta
Millaisia symboleita käytetään ja mitä ne tarkoittavat?
väkivalta

Mitä eroa on elokuvien ja digitaalisten pelien ikärajoissa?
- PEGI huomioi pelien ikärajoja määriteltäessä väkivallan, seksin, ahdistavuuden ja päihteiden käytön lisäksi myös alastomuuden, syrjinnän, uhkapelaamisen ja kiroilun.


 PEGI

 lähde: ikärajat.fi
 Oma mielipiteeni ikärajoista
 Mielestäni ikärajoilla ei ole merkitystä, koska lapset eivät noudata niitä, mikä on mielestäni hyvä asia, koska lapset tottuvat pienestä asti maailman pahuuteen. Lapset jotka eivät nää elämässään minkäänlaista väkivaltaa tai "pahuutta" joutuvat jossain vaiheessa elämässään kuitenkin törmäämään niihin eikä osaa varautua siihen. Mutta lapsista saattaa myös tulla väkivaltaisia itse jos katsovat vaikkapa lasten ohjelmia missä näytetään väkivaltaa, mikä on mielestäni häiritsevää.

Muistan kun pienempänä katsoin lasten elokuvan "Ruohometsän kansa" joka oli silloin K7, olisi voinut ehkä olla vähän vanhemmille suunnattu koska siinä söpöt puput raatelivat toisiaan ja veri lensi, oli aika ahdistava elokuva. Nykyään kyseinen elokuva on muutettu K12 ikärajalle, kommenttein vuoksi.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti