tiistai 15. joulukuuta 2015

Some

Sosiaalinen media

Käytän sosiaalista mediaa päivittäin, selaan facebookia tai instagramia.
 Kuulun ask.fm sivustoon, whatsuppiin, facebookiin ja instagramiin.

Sosiaalisessa mediassa on hyviä ja huonoja puolia. Hyviin puoliin kuuluu se, että ystäviin, sukulaisiin tai tuttuihin keitä ei näe usein, voi pitää yhteyttä. Uutiset liikkuu nopeasti esim. facebookissa. 
Mielestäni somessa on paljon huonoja puolia, "netti kiusaamista" nuorten ja aikuisten keskuudessa. Nettiin ei pitäisi laittaa mitään jota ei halua muiden näkevän, koska surullista mutta totta, netissä leviää kaikki, kunhan vääränlaiset ihmiset ne löytävät. Myöskään ei pitäisi luottaa ihmisiin jotka vaikuttavat epäluotettavilta ,koska muut ihmiset voivat lisätä vaikka mitä koko some-maailman katsottavaksi.

"Nyky-nuorilla" on kauhea hinku saada kuuluisuutta somessa, esimerkiksi laittamalla instagramiin kuvia itsestään alusvaatteissa tai muussa todella paljastavassa vaatteessa. Tarkoitus on nimenomaan saada pojilta huomiota ja lisää seuraajia. Tästä voisin hieman syyttää median tuottamia kauneusihanteita, ja julkkiksia, joista jo lapset saavat "roolimalleja". 

Teknologia kuitenkin kehittyy joten turha tässä valittaa mistään.

On somessa kuitenkin hyviä puolia. Itsekin käytän sosiaalista mediaa päivittäin, ja sillä tavalla olen saanut seurata ihanan ensimmäisen koirani kehitystä syntymästään asti. Koirani muuttaa luokseni tammikuun alussa, ja aion jakaa hänestä kuvia someen myös, omalle instagram tililleni, ehkä jopa tänne opiskelublogiini.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti